De slag bij Heiligerlee staat centraal in het nieuwe boek ‘Heiligerlee, strijd in een landschap van glorie en nederlaag’.  Dit boek wordt op donderdag 29 april door Commissaris van de Koning René Paas, in ontvangst genomen bij het Graaf Adolfmonument in Heiligerlee.

Het boek van het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt (CHC),  verhaalt over verschillende aspecten van de Slag bij Heiligerlee (23 mei 1568). Deze korte veldslag is de geschiedenisboeken ingegaan als begin van de succesvolle Opstand van de Nederlanden tegen de Spaanse overheersing. De Nederlandse troepen werden aangevoerd door de graven Adolf en Lodewijk van Nassau, jongere broers van Willem van Oranje. Graaf Adolf liet bij de slag het leven. Ons koningshuis is via de vrouwelijke lijn verwant met Willem van Oranje.

De coronamaatregelen verhinderen een publiekspresentatie. Daarom zal René Paas een exemplaar voor de Koning in ontvangst nemen.

Bestellen? Het boek Heiligerlee, Strijd in een landschap van glorie en nederlaag kost € 19,90  is verkrijgbaar bij het CHC, in de boekhandel en online. Wie nu donateur wordt, kan via een speciale actie het boek gratis thuis krijgen. Kijk voor de voorwaarden op https://chcoldambt.nl/publicaties/heiligerlee