Over ons

Wie zijn wij?

Een platform dat alle culturele organisaties met elkaar wil verbinden en versterken. Er gebeurt ontzettend veel in de gemeente Oldambt, maar als we meer samenwerken, kunnen we plannen een lift geven en beter op elkaar afstemmen. Dat is precies de bedoeling van het Cultuurplatform Oldambt.

Een frisse wind blazen door het cultuurlandschap. Met kunstenaars, erfgoedbewakers, skaters, theatermakers, dansers, filmgekken en muzikanten. Met fanfares en festivals, met galerieën en bedrijven. Met iedereen die iets wil met cultuur in het Oldambt. 

 

Het Cultuurplatform Oldambt wordt gevormd door:
– Berny Jansema (cultureel ondernemer)
– Betsie Beishuizen (RTV GO | Bevrijdingsfestival Oldambt)
– Els Buseman (cultureel ondernemer)
– Floor Haanstra (Gemeente Oldambt)
– Frank van der Woude (F2 Dance Company)
– Inge Dekker (Cultuurhistorisch Centrum Oldambt)
– Kimberley Bond (Sociaal Werk Oldambt – Jongerenwerk)
– Renate de Ruiter (Gemeente Oldambt)
– Richard Goet (cultureel ondernemer)
– Robert Bangma (Cultuurhuis De Klinker)

 

Wat kunnen we voor je doen?

Verbinden

Het Platform kan je koppelen aan ‘verrassende’ partijen. Maar je kunt zelf ook gericht mensen benaderen: tijdens netwerkbijeenkomsten of via het onlineplein op deze website. Klik hier.

Versterken

Samen iets oppakken, evenementen op elkaar afstemmen of een subsidie aanvragen – die ervoor zorgt dat je ideeën naar een hoger worden getild. Het Platform ondersteunt met workshops en informatie.

Netwerken

Per jaar zijn er drie netwerkborrels, voor iedereen uit het culturele veld. Na een inspirerende speech, is er alle gelegenheid om contact te leggen. De sprekers komen steeds uit een andere hoek. Je mag zelf ook een plan pitchen. Heb je een idee? Wil je jouw plan pitchen? Neem eerst even contact met ons op. Klik hier

Klankborden

Is dat een werkwoord? Bij het Platform wel. Wie wil brainstormen of advies wil, is welkom. Van jongeren met een gouden idee tot bestuurders die feedback willen. Het Platform kan ook ongevraagd advies geven, als zaken extra aandacht verdienen.

Zet jezelf op de kaart!

Ben jij kunstenaar, artiest, muzikant, danser of run je een culturele vereniging of organisatie? Ben je actief in de cultuursector in het Oldambt? Zet jezelf of je organisatie dan nu op de kaart!