Workshop Fondsenwerving

De meest nuttige workshop van het jaar gaat weer van start. Hoe leer je in één avond de kas spekken van jullie vereniging of van jouw kunstproject? Ingewikkeld is het niet, als je de weg weet. Hoe lopen de routes? Het Cultuurplatform Oldambt heeft trainer Geert Oude Weernink gevraagd om dat uit te leggen tijdens de workshop fondswerving. Binnen een paar uur ben je up-to-date.

Fondswerving is geen klusje waar je even lekker voor gaat zitten. Toch is dat het begin van elk evenement, of het nu om een korendag of kunstmarkt gaat. Overal klinkt tegenwoordig het woord co-financiering. Overheden en instanties willen wel subsidie geven, op voorwaarde dat je ook geld binnenhaalt bij andere fondsen. Dit geldt ook voor de gemeente Oldambt.

Het zou jammer zijn dat plannen op de plank blijven liggen omdat mensen opzien tegen de papierwereld. Deze workshop van het KultuurLoket laat zien hoe je een plan schrijft, fondsen werft en wat de snelste route naar subsidies is. Het leuke is dat er ook na de workshop nog coaching mogelijk is. Het KultuurLoket wil graag helpen om jullie plan verder te brengen. Gratis!!

Datum Maandag 7 november 2022
Tijd 19.30 tot 22.00 uur
Locatie De Tramwerkplaats – Havenkade-West 3 – Winschoten
Trainer Geert Oude-Weernink (KultuurLoket)
Kosten Gratis

Klik hier om je aan te melden!

Cursus ledenwerving voor koren en muziekverenigingen

Hoe haal je nieuwe leden binnen? Een kwestie van Samen Slim Deelnemers Werven (SSDW). Veel zangkoren en muziekverenigingen zien hun ledenbestand steeds kleiner en grijzer worden. Hoe zorg je dat het weer omhoog schiet van veertig naar tachtig leden, met nieuwe muzikanten en zangers? Binnen twee avonden leert trainer Wilbert Zwier waar de kansen liggen en hoe je mensen kunt verleiden om een eerste stap naar jouw ‘club’ te zetten.

Het Cultuurplatform Oldambt heeft deze cursus eerder gegeven. Met succes, in die zin dat we nog steeds mailtjes krijgen van organisaties die nieuwe leden hebben ‘gescoord’. Toch vonden we dat de cursus onvoldoende aansloot bij de praktijk. Daarom is de cursus nu aangepast: twee avonden met een praktijkgerichte insteek. Zangkoren en muziekverenigingen kunnen hier hun voordeel mee doen. Ook letterlijk, want de gemeente Oldambt maakt mogelijk dat deze cursus gratis is.

Datum Dinsdag 8 en 22 november 2022
Tijd 20.00 tot 21.30 uur
Locatie Zalencentrum Lamain – Bosstraat 27 -Winschoten
Trainer Wilbert Zwier
Kosten Gratis

Klik hier om je aan te melden!