Muziek is een essentieel onderdeel in ons leven. Al jaren hebben amateur muziekverenigingen (HaFaBra, koren, bands, drumbands, showkorpsen etc.) het financieel zwaar, maar juist nu met corona nog meer. Tijd van leden wordt schaarser, kosten nemen toe en het aantal leden neemt af. Het is in het belang van elke gemeente in Nederland om dit te ondersteunen en vele gemeenten doen dit ook middels subsidies. Maar is dit de structurele oplossing…….?

Cultureel ondernemerschap
Wij geloven erin dat cultureel ondernemerschap de muziekverenigingen meer helpt dan alleen subsidie. Om die reden zijn wij als vrijwilligers de Stichting Nationale Muziekloterij (www.muziekloterij.nl) gestart. Hiermee hebben wij een beproefd middel van loterij ingezet om juist de amateur muziekverenigingen te ondersteunen. Wij ondersteunen en faciliteren de deelnemende muziekverenigingen om zo veel mogelijk loten te verkopen a € 5,00 per stuk. Hiervan gaat direct minimaal 50% van de lot opbrengst maandelijks naar de verenigingskas. Een duurzaam inkomsten model voor de toekomst van de muziek. Inmiddels doen al meer dan 50 muziekverenigingen met ons mee !

Rekenvoorbeeld:
Elk lid van een muziekvereniging met 50 leden werft 4 loterij deelnemers. Dit genereert een jaarlijks inkomen per vereniging van 200 loten x € 2,50 afdracht goede doel x 12 maanden = € 6.000 per jaar.

Graag nemen we het dirigentenstokje in eigen hand en we hebben al leuke hulp met bijdragen van gemeenten mogen ontvangen. Een mooi vrijwilligersinitiatief waar muziek in zit en die muziek blijft laten klinken. In harmonie “Geven we toekomst Muziek”. Doe mee !

Namens ons en alle muziekverenigingen alvast bedankt voor uw hulp en bijdrage.

Met vriendelijke groet,

Bart Lemmen
Voorzitter Stichting Nationale Muziekloterij

Voor meer informatie raadpleeg onze website www.muziekloterij.nl of stuur uw vraag naar info@muziekloterij.nl