In de serie Nutslezingen van de Oldambtster Kring (DOK) onder de titel van ”Nieuwsgierig naar wat mensen beweegt”, waarin bekende mensen uit onze eigen omgeving vertellen aan mensen uit onze eigen omgeving wat hen beweegt, is de laatste spreekster voor het zomerreces een van de bekendste stemmen van de Groningse Ommelanden: Fieke Gosselaar.

Fieke Gosselaar is geboren in Finsterwolde, studeerde rechten in Groningen. Nadien werkte ze als strafrechtjurist bij de Groninger rechtbank, maar ook parttime als streektaalconsulent bij het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC). Momenteel werkt ze evenwel zeer bevlogen fulltime bij dit kennis- en adviescentrum van de Groninger cultuur CGTC dat druk is met wetenschappelijk onderzoek over de Groninger taal & cultuur en publieksactiviteiten organiseert, taalcursussen, lezingen, workshops en lesmateriaal maakt voor docenten in het Gronings. En, alsof het nog niet genoeg is, geeft ze les op de Groningse Schrijversvakschool. Fieke Gosselaar tracht creatief als ze is via het CGTC en ook via RTV-Noord het gebruik van de Groningse taal te stimuleren.

Fieke Gosselaar is populair als schrijfster voor een breed publiek door haar boeiende romans en gedichten. Ze heeft maar liefst 5 boeken geschreven die zich veelal afspelen in de provincie Groningen. Deze lezing van het DOK wordt weer een zich onderscheidende lezing met deze zeer bijzondere Fieke Gosselaar door haar brede interesses. Hoe zullen we haar noemen? Juriste, kunstenares, dichteres, radiocolumniste, schrijfster of docente? Ze kan het allemaal.

06-05-2024: Nutslezing van het DOK met de schrijfster Fieke Gosselaar / locatie lezing Molenstraat 14 te Scheemda / aanvang 20.00 uur / toegang incl. 2 consumpties 10 euro p.p. te voldoen in echt geld bij de ingang / reserveren verplicht per mail via: k.b.vanslochteren@gmail.com.

De Oldambtster Kring is een project van het NUT

 

Fieke Gosselaar – foto P. v.d. Broeke