De levenskwaliteit van ouderen verbetert als ze bijvoorbeeld in een koor zingen, toneel spelen of een schildercursus volgen, zo blijkt uit onderzoek. Nu is er een nieuw fonds dat initiatieven gericht op actieve kunstbeoefening door ouderen financiert: het Lang Leve Kunst Fonds.

Dat kunnen kleine projecten zijn zoals een koor voor een kleine groep die een professionele dirigent kan inhuren, maar ook grote projecten zoals een openluchtvoorstelling met honderden bezoekers. Het gaat om subsidie voor nieuwe projecten waarbij een groep ouderen minimaal vijf keer samenkomt om iets ‘kunstzinnigs’ te leren, variërend van fotografie tot beeldhouwen. Doel is dat de ouderen zich hierdoor vrolijk en beter gaan voelen. Bovendien kan zo’n kunstworkshop gevoelens van eenzaamheid verminderen.

Subsidieaanvragen tot 35.000 euro krijgen binnen een maand bericht, hogere  aanvragen moeten iets langer wachten. Voorwaarde is wel dat de organisatie zelf ook iets bijdraagt in natura of in geld. De aanvraag moet uiterlijk 30 augustus 2021 binnen zijn. Meer info : www.langlevekunst.nl . Of bel: 020-6232288.