Cultuur Platform Oldambt

 

Een megawebsite voor alles en iedereen in de provincie Groningen die met cultuur bezig is, dat is een plan van Vrijdag, een ondersteunende instelling voor amateurkunst. Een naam is er al: de KultuurCentrale. Met de website willen ze alle ‘makers en mogelijkmakers’ met elkaar verbinden.

De KultuurCentrale is er nog niet, maar er is vast een start gemaakt op de eigen website van Vrijdag. Op deze tijdelijke KultuurCentrale kun je terecht voor activiteiten (Doen) filmpjes uit de Groninger kunst- en cultuursector (Beleven) en informatie over regelingen, nieuwe verdienmodellen en praktische tips om online les te gaan geven of te repeteren met een koor. Deze KultuurCentrale is een bescheiden versie van wat het online platform uiteindelijk moet worden.

Oproep
Vrijdag roept iedereen op, van harmonieorkest tot museum en van dirigent tot illustrator om activiteiten in te sturen, zodat al die activiteiten zichtbaar worden op de website. Onder de inzenders wordt een prijs verloot. De winnaar krijgt een artikel in de derde editie van het KultuurBlad en mag gratis deelnemen aan een workshop naar keuze van VRIJDAG Advies of POPgroningen.

Neem vast een kijkje: https://bijvrijdag.nl/advies/kultuurcentrale