Op 17 september start de nieuwe Plaatselijke Commissie rond de Scheemder kerk anno 1515 een leuke reeks concerten met op het podium Gronings talige muzikanten. Per concert zijn er twee optredens van Groninger muzikanten of bands, die elk 3 kwartier spelen met daartussen een pauze.

De aftrap is op 17 september aanvang 20.00 uur en wordt verzorgd door niemand minder dan singer-songwriter Josien Bakker en de ainegste Groninger cultband Stad!

Josien Bakker: is een zeer jonge zangeres uit Vlagtwedde. Tijdens de Grunneger Weeke werd ze ontdekt en kwam haar muzikaal avontuur in een stroomversnelling. Ze zong tot grote enthousiasme van het publiek namelijk eigen liedjes, geheel in het Gronings en enkele bestaande nummers in een eigen Groningse vertaling. Ook werd ze door het winnen van het Grunneger Laidjes festival recent een veel gevraagde Gronings talige zangeres.

Stad: De band Stad was in het begin van deze eeuw een van de aanjagers van de Groningstalige popmuziek. Veel mensen kennen Stad van de regionale radiohit ‘Knikkers’, een miniatuurtje over dementie. Na de succesvolle cd ‘Doarom zing ik’ volgden vele optredens zoals b.v. op het Bevrijdingsfestival in Groningen, Noorderzon en in VERA. Ook speelde Stad in het voorprogramma van Dik Hout en deed de band een aantal radio- en televisieoptredens voor RTV-Noord. Na een muzikale pauze is de band Stad weer helemaal terug “want meziek kin meer trekken as zeuven peerden!” Het optreden van Stad in Scheemda zal zijn met een achtkoppige formatie van muzikanten die ook in andere bands spelen zoals de ruggengraat uit de formatie van The Heep, de levenslust uit Fishy Friends, de metal van Foef en het grote en tevens kleine gebaar van zanger en tekstschrijver Robert de Keijser homzölf.

“Gronings en Goed” / concert 17 september / met singer-songwriter Josien Bakker en de band STAD/ locatie: de Scheemder Kerk anno 1515 Torenstraat 2 te Scheemda / aanvang 20 uur / toegang 10 euro.