Op zaterdag 28 oktober vindt de eerste “GRASDUINEN” plaats, een nieuw project van Grasnapolsky. Muziek en kunst worden weer op een bijzondere erfgoedlocatie samengebracht met nationaal en lokaal talent. Nu op één dag om zo nog meer moois van Groningen te ontdekken en als voorproefje op het meerdaags festival.

Vanaf 13:00 uur ben je van harte welkom bij de Oude Remise, thuisbasis van coöperatie De Graanrepubliek. Dit is het centrale hart van GRASDUINEN, vanaf hier heb je de vrijheid om je middag naar eigen wens in te vullen met poëzie, kunst, verhalen, proeverijen, dans en muziek. Zo kun je onder leiding van lokale gidsen op expeditie door de verhalen van Bad Nieuweschans en omgeving. In de Garnizoenskerk brengt de Groningse singer-songwriter Marlene Bakker haar prachtige Groningse liedjes ten gehore en presenteert Willemijn van de Walle een aangrijpende spoken word-performance. In de Oude Remise kun je overdag luisteren naar het verhaal van de remise, deelnemen aan proeverijen of wandelen naar het historische middelpunt van het vestingdorp.
Daarnaast kun je zelf met onze plattegrond in de hand lekker op de bonnefooi gaan GRASDUINEN door het mooie Bad Nieuweschans.

Bij aanvang van de avond verzamelt iedereen in De Graanrepubliek. Hier ga je lekker eten en proef je de smaak van lokale producten. Vervolgens kun je tot 00:30 uur met een biertje genieten van de muziek van Personal Trainer, Morpheus, Astronaut, en Marit Nygård en de Medemensen.

Vooraf kun je je via de website inschrijven op de expedities, maar op de dag zelf kun je dat ook doen bij de Expeditie-balie.

Een ticket voor GRASDUINEN kost €35,- en kun je aanschaffen via grasduinen.grasnapolsky.nl