Van 3 augustus tot en met 31 oktober is er weer een nieuwe expositie te zien in de bibliotheek/Cultuurhuis De Klinker.

Manfred Boomgaarden (objecten vitrines)

Geboren op 11 augustus 1951 in Greetsiel, Ost Friesland.
Opgeleid tot timmerman en modelbouwer. Als kunstenaar autodidakt.
Kwam in zijn jeugd in contact met kunst doordat de kunstenaar Emil Retzek regelmatig in het ouderlijk huis in Greetsiel verbleef. Volgde cursussen in druktechnieken van 1977 tot 1980 in München. Ook volgde hij een cursus bronsgieten.

Sinds 35 jaar werkzaam als zelfstandig kunstenaar.
Sinds 2001 docent aan de Vrije Kunstschool in Leer.
Sinds 2010 mede-organisator van de Internationale Leeraner Salon.
950 Banieren: Ain Pronkjewail in golden raand

Naar een idee van Galerie Wiek XX is in 1990 het Banieren Project gerealiseerd. In opdracht ontwierpen vijfentwintig kunstenaars, uit de stad en provincie Groningen een Banier. De aanleiding vormde het 950-jarig bestaan van de stad Groningen.

Even zoveel Groninger dichters schreven een gedicht op een haar of hem toegewezen Banier. Een 13-tal Banieren zullen gedurende de maanden augustus, september en oktober in Cultuurhuis de Klinker gepresenteerd worden, met de bijbehorende gedichten.

Bekende schilders en dichters hebben aan het project meegewerkt:
Schilders o.a. Matthijs Röling, Wout Muller, Olga Wiese, Martin Tissing en Tiddo Nieboer
Dichters o.a. Jean Pierre Rawie, Driek van Wissen, C.O. Jellema, Kees Stip en Remco Ekkers. Tijdens de festiviteiten hingen de banieren in de straten die uitkomen op de Grote Markt.
Kunst afgedrukt op banieren is niet nieuw. Al van oudsher zijn vlaggen in gebruik bij diverse groepen. Zo brengen zij emotioneel geladen gedachten tot uitdrukking. De tentoonstelling is te bezichtigen op de tweede verdieping.