Bijtjes drukken, theatershow, kinderfilms, voorlezen of zaadbommen maken: van 29 april tot 5 mei organiseren Cultuurhuis de Klinker en de bibliotheek Winschoten samen De Klinker Kidsweek, een week boordevol kinderactiviteiten die met de natuur te maken hebben. Hiermee willen we iedereen aanmoedigen om zich te verbinden met de natuur en te leren van ieder levend wezen. Creatieve workshops, film, theater, knutselmiddagen en voorlezen. Voor ieder kind is er wat te doen.

We organiseren deze activiteiten tijdens de meivakantie, de tijd van het jaar waarop de natuur volop in bloei staat. Deze activiteiten vallen dan ook goed te combineren met een mooie natuurwandeling door bijvoorbeeld het Rosarium dat om de hoek ligt. Voor ouders die het tijdens de activiteiten liever wat rustiger aan doen zal ook de horeca open zijn.

Activiteiten in de bibliotheek en het theater

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kan je zaadbommen maken, naar een voorleesverhaaltje luisteren, een tekenworkshop volgen of een film bekijken.

Bijtjes drukken met Willem Kolvoort

Ook staat Willem Kolvoort op de agenda. Hij is bekend als postermaker van muziekzaal Vera, maar ook als illustrator van dieren en insecten. Hij maakt de bekende natuurrubriek ‘Kijken naar’ in De Gelderlander. Willem toert langs bibliotheken om bijtjes te drukken en zegt: “Het gaat niet goed met onze insecten en wilde bijtjes… tijd voor actie!” In zijn workshop leer je met sjabloondruk, een eenvoudige techniek, nieuwe bijen en insecten maken.

Theatershow Beuk!

Kim van Zeben & Rogier in ’t Hout nemen jullie als theatergezelschap mee naar een wel heel bijzondere blokhut in het bos. Wanneer Sjef de Muis zijn huis verliest is hij op deze blokhut aangewezen om te verblijven. Maar hoe denkt Beuk de houthakker over deze nieuwe gast? En van wie is het bos eigenlijk? Beuk is een ontroerende voorstelling vol met spectaculaire momenten.

Agenda

Op www.biblionetgroningen.nl/winschoten en www.indeklinker.nl staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd tijdens De Klinker Kidsweek.