Hoe kun je je club versterken met nieuwe leden? En waar vind je de juiste vrijwilligers? De antwoorden ga je zelf ontdekken tijdens de cursus ‘Samen Slim Deelnemers Werven’. Het sterke punt is dat de ledenwerving ook echt wordt gestart. Meteen resultaat dus. Deze cursus vindt plaats op 28 oktober, 11 november en 25 november.

Het is een probleem waar veel verenigingen mee kampen, ook in het culturele circuit: steeds minder mensen die zin hebben in een ‘vaste verplichting’. Er stromen nauwelijks jongeren in, waardoor de club vergrijst. Ondertussen worden er aan diezelfde club meer eisen gesteld door subsidiegevers. Meer samenwerking, maatschappelijke betrokkenheid, cofinanciering…dat maakt het steeds lastiger om de toneelclub of de molenstichting in de benen te houden. Daarbij komt ook nog eens het Corona-effect, een aanslag op het verenigingsleven.

Om de verenigingen en instellingen nieuw leven in te blazen, organiseert het Cultuurplatform Oldambt een cursus ledenwerving. Een cursus waarin elke organisatie eerst naar de sterke en zwakke punten kijkt, vervolgens een plan opstelt en dan bekijkt wat de beste aanpak is. ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ is maatwerk. Uitgevoerd door eigen mensen, liefst drie tot vier personen per organisatie. Het enige wat elk team nodig heeft, is een laptop, onder meer om opdrachten uit te voeren.

De cursus wordt gegeven door Paula Mulder van het provinciale KultuurLoket. Dat gebeurt op drie avonden – 28 oktober, 11 november en 25 november- van 19.30 tot 21.00 uur in De Boschpoort in Winschoten. Er is plek voor tien organisaties met drie tot vier deelnemers. De workshop is gratis voor alle cultuurmakers in de gemeente Oldambt, met dank aan de gemeente die de kosten voor haar rekening neemt.

Aanmelden kan tot 15 oktober, o.v.v. het aantal personen, met een mailtje naar info@cultuurplatformoldambt.nl.