De gemeenteraad van Oldambt wil nog zes jaar door met burgemeester Cora-Yfke Sikkema. Haar eerste termijn zit er op 29 januari 2025 op; vanaf die datum gaat de tweede termijn van zes jaar in. Gert Jan Bolt, voorzitter van de vertrouwenscommissie informeerde Sikkema hierover tijdens de openbare raadsvergadering van woensdag.

Bevlogen

Sikkema wordt omschreven als een goede voorzitter en een bevlogen ambassadeur voor onze gemeente. Als voorbeeld wordt onder meer Nij Begun genoemd, waarbij ze perspectief voor iedere Oldambtster steeds voor ogen heeft. Ook is ze er voor inwoners op mooie momenten zoals jubilea, maar ook in verdrietige of spannende situaties zoals bij de diverse explosies in onze gemeente.

Met de einddatum van de eerste termijn van burgemeester Sikkema in het hoofd, is de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad enige tijd geleden bijeengekomen. Samen met de Groninger commissaris van de Koning René Paas is het herbenoemingsproces besproken. Om tot het besluit te komen zijn er gesprekken geweest met onder meer wethouders, gemeentesecretaris en tussen burgemeester en vertrouwenscommissie. Dit heeft geleid tot een positieve aanbeveling die de gemeenteraad heeft overgenomen in zijn besluit.

Aanbeveling door de raad

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en het is aan de minister om haar voor te dragen bij de koning. De kroon zal de burgemeester dan herbenoemen met ingang van 29 januari 2025.

 

 

Bron: Het Streekblad
Foto: Gemeente Oldambt