In Bad Nieuweschans vindt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni het Bourgondisch Special Bieren Festival plaats. Dit festival wordt gehouden door café-restaurant Reiderland, de Graanrepubliek en Eggens Bieren.

Bij de muziekkoepel wordt een plein ingericht met tal van kramen, waar een aantal speciale bieren verkrijgbaar is, waaronder die ook van de Schansker bierbrouwerij Eggens, die in de Graanrepubliek gevestigd is.

Natuurlijk staan er ook kramen voor frisdank, wijnen, en de bekende nationale biermerken. En wat is er lekkerder bij een biertje dan een overheerlijk gerookte paling en een moot zalm. Deze worden ter plekke gerookt. De entree is gratis.

Het festival gaat vrijdag 7 juni om 16.00 uur van start met vervolgens om 19.00 uur een optreden van de populaire band Alloway, die heeft aangekondigd om eind dit jaar te stoppen met hun optredens. Het festival sluit om 22.00 uur.

Op zaterdag 8 juni wordt het festival ‘s middags om twee uur voortgezet. Dan openen ook de deuren van de grote Graanrepubliek.

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni verwelkomt het organisatiecomité het publiek op twee verschillende locaties in Bad Nieuweschans: in de Oude Remise en bij Café Reiderland.

Op 7, 8 en 9 juni kan in de Voorstraat worden genoten van een smaakvolle mix van activiteiten, waaronder foodtrucks, een scala aan biermerken en liveoptredens.

Naast een optreden van Alloway op vrijdagavond, komen de formaties Toosst zaterdagavond om 18.00 uur en Rapalje zondagmiddag om 16.00 uur in actie.