Bevrijdingsfestival Oldambt, dat voorgaande jaren werd gehouden in het Maintebos, vindt plaats in en rond de HarbourClub aan de Havenkade-West.

„Er is ongeveer 25.000 euro nodig voor het Bevrijdingsfestival in het Maintebos en dat geld is er niet”, zegt Betsie Beishuizen, namens de organisatie. „De gemeente Oldambt draagt ieder jaar 5.000 euro bij, en dat is nu ook het geval. Probleem is dat wij daarnaast diverse fondsen aanschrijven voor steun, maar dat dit niet elk jaar kan. Op sommige fondsen kan om het jaar of eens in de drie jaar een beroep worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan Groninger Dorpen.”

Minder kosten

Door te kiezen voor de HarbourClub zijn de kosten lager. „We hoeven bijvoorbeeld geen groot podium en toiletten te huren. Ook kunnen we aan de Havenkade-West toe met minder dranghekken en dergelijke. Dat scheelt behoorlijk in de kosten”, legt Beishuizen uit.

Bevrijdingsfestival Oldambt 2024 verschilt qua opzet weinig van eerdere edities. Naast optredens van verschillene bands, zijn er stands met informatie van organisaties. Verder zijn er foodtrucks en is er een kinderplein, met onder meer een zweefmolen en ‘rondlopende’ Fluffels. Ook verzorgt F2 Dance Company een aantal shows. De Bevrijdingsmiddag voor senioren in cultuurhuis De Klinker is wel geschrapt.

Toosst

De semi-akoestische band Toosst is op 5 mei de muzikale afsluiter. Verder staan optredens op de rol van onder meer Planet Orange, The One and Only’s en hiphopformatie Waan van de Dag.

De opening is om 13.30 uur en het evenement duurt tot 22.00 uur.

Check het hele bericht hier.