Het doek mag weer open, dus pakt het Cultuurplatform Oldambt meteen het podium om de veerkracht van onze theatermakers te bespreken. Het wordt een openair-bijeenkomst, op woensdag 30 juni van 19.00 tot 20.30 uur, in het amfitheater Reiderwolde.
Het toneel lag plat tijdens de lockdown. Theater De Klinker was dicht, toneelverenigingen konden niet repeteren, er was amper nog contact met de spelers. Maar nu de wereld langzaam weer open gaat, komt ook het toneel weer op gang. De Klinker komt met de nieuwe programmering (directeur Robert Bangma onthult een paar pareltjes) en ook het Tellerlikkerfestival gaat weer van start. In ‘toneeldorp’ Nieuwolda zoekt de Rederijkerskamer nieuwe stukken uit en Vita Nova uit Winschoten heeft De Klinker vast gereserveerd voor hun jaarlijkse voorstelling. In het Cultuurcafé vertellen de gangmakers hoe ze het toneel weer een boost geven.
Verder presenteert ontwerper Harm Naaijer zijn megaplan voor ‘De Barst’, een openluchttheater voor 5000 bezoekers. Wat betekent dit voor onze regio? Is dat de redding voor het openluchttoneel, dat in Friesland en Drenthe floreert, maar in Groningen amper op gang komt? Of zijn er andere impulsen nodig? Daarover gaat de discussie met toneelkenner Jaques J. d’Ancona, theaterproducent Tineke Abelen, cultuuraanjager Gerrit Kamstra van de provincie Drenthe en initiatiefnemer Harm Naaijer van ‘De Barst’. Voor een drankje wordt gezorgd en er is muziek!

Wat: Openair Cultuurcafé
Wanneer: 30 juni, van 19.00 tot 20.30 uur.
Waar: Amfitheater Reiderwolde. Oostwolderweg parkeerplaats, 9672 VB Winschoten. Voor wie: Alle theatermakers, toneelverenigingen en andere geïnteresseerden.
Aanmelden: info@cultuurplatformoldambt.nl
Extra gasten: Welkom, maar graag ter plekke even inschrijven.
Afstand: Houd rekening met de 1.5 meter tijdens het lopen naar het theater. Het theater
biedt voldoende ruimte (300 zitplaatsen), ook hier geldt de afstandsregel.
Mondkapjes: Niet meer verplicht, maar wie zich daar prettiger bij voelt, kan een masker dragen.

Route:
Vanaf de A7, afslag 47 Winschoten/ Blauwestad.
Rotonde: 4e afslag, richting Blauwestad.
Na de brug: rechts parkeerplaats Natuurgebied Reiderwolde.
Volg het bord naar het rode torentje van het theater (800 meter lopen….)

Wie slecht ter been is, mag bij wijze van uitzondering, via Beerta het gebied inrijden.
Vanaf de A7, afslag 47 richting Winschoten/ Blauwestad.
Rotonde: 3e afslag, richting Beerta.
In Beerta – Bij de gele markering op het wegdek (na Reiderhaven), links.
Eerste weg links. Doorrijden tot het theater.